Menü

Legfrissebbek

Paradicsomos-sonkás szélesmetélt

pic

Hozzávalók:

25 dkg szélesmetélt (tagliatelle)
25 dkg csiperkegomba
25 dkg füstölt-főtt tarja
3 gerezd fokhagyma
1 tasak Bertolli paradicsomos tésztaszósz
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál olaj
1 mokkáskanál szárított bazsalikom
1 mokkáskanál oregánó
néhány szelet aszalt paradicsom (elmaradhat)
só, őrölt bors
3 adag/2058 kcal, 1 adag/686 kcal

 

Elkészítés:

A felaprózott fokhagymát a felhevített olajon kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és a kis kockákra vágott sonkát. Sóval, borssal ízesítjük, közepes tűzön addig pirítjuk, amíg a gomba leve nagyrészt elfő. Ekkor beleöntjük a paradicsomszósz, fűszerezzük a bazsalikommal, az oregánóval, és a mártást jól összeforraljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, a paradicsomos raguval és reszelt sajttal tálaljuk.