Menü

Legfrissebbek

Spaghetti alla Puttanesca (Örömlányok spagettije)

pic

Hozzávalók:

15 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 dkg szardellafilé
2 dkg kapribogyó
5 dkg fekete olajbogyó
1 mokkáskanál bazsalikom
1 mokkáskanál oregánó
1 db chilipaprika
néhány karika aszalt paradicsom (elmaradhat)
1 tasak Bertolli paradicsomszósz
2 evőkanál olívaolaj
25 dkg spagetti
só, őrölt bors
3 adag/1614, 1 adag/538 kcal

 

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olívaolajon megdinszteljük. A fokhagymát felaprózzuk, a vöröshagymához adjuk, és egy kicsit megpirítjuk. A kapribogyót leöblítjük, az olajbogyót félbe-, a szardellafilét, aszalt paradicsomot és a chilipaprikát apróra vágjuk, és a hagymákhoz adjuk. (Ha nem kedveljük a túl csípős ízt, a chilipaprika magjait előbb távolítsuk el.) Felöntjük a paradicsomszósszal, meghintjük őrölt borssal, ha sótlannak találnánk - bár a szardellafilé elég sós - sózzuk meg. Lassú tűzön 10-15 perc alatt készre főzzük. Amíg a mártás fő, a spagettit sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, egy nagyobb tálba tesszük és a mártás 3/4 részével összekeverjük, tányérra szedjük, és a maradék mártást a tetejére kanalazzuk. Olaj- és kapribogyóval díszíthetjük.