Menü

Legfrissebbek

Gombaszószos olasz töltött tészta

pic

Hozzávalók:

1 csg (280 gr) sonkával/sajttal/hússal/szarvasgombával, stb. töltött tészta  (tortellini, saccottini, ravioli)
1 kiskanál olívaolaj

a gombaszószhoz:
25 dkg gomba
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
1 kiskanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 ágacska kakukkfű
só, bors, reszelt parmezán
3 adag/1748 kcal, 1 adag/562 kcal

 

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. Az felhevített olajon a gombát sóval, borssal megpároljuk. A főzőtejszínt az étkezési keményítővel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a gombához és besűrítjük a mártást. Végül belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és a száráról lehúzott kakukkfűlevélkéket. A töltött tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük a másik kiskanál olajat, rátesszük a tésztát, és a serpenyőt rázogatva felforrósítjuk. Végül a tésztát tálra szedjük, rákanalazzuk a mártást és meghintjük reszelt parmezánnal.