Menü

Legfrissebbek

Mascarponés-gombás penne

pic

Hozzávalók:

35 dkg penne tészta
25 dkg mascarpone
20 dkg gomba
1 evőkanál olaj
1 dl tej
1 teáskanál étkezési keményítő
só, bors, petrezselyemzöld, esetleg reszelt szerecsendió
3 adag/2793 kcal, 1 adag/931 kcal

 

 

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, a kalapját hosszúkás szeletekre, a tönkjét karikára vágjuk, majd a felforrósított olajon addig pirítjuk, míg a levét elfövi, közben sóval, borssal ízesítjük. A mascarponét simára keverjük a tejjel, felmelegítjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Amikor felforrt, hozzáadjuk az egy kanál hidegvízzel elkevert keményítőt, a pirított gombát - néhány szeletet tegyünk félre díszítésnek -, és a szószt besűrítjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, elkeverjük a mártással. Tálaláskor a félretett gomba szeletkékkel és az apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.