Menü

Legfrissebbek

Tejszínes-gombás rakott penne

pic

Hozzávalók:

50 dkg penne tészta
50 dkg gomba
30 dkg baconszalonna vagy főtt, füstölt sonka (húsvéti maradék kiváló hozzá)
3 dl főzőtejszín
10 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál reszelt parmezán
1 teáskanál étkezési keményítő
2 evőkanál olaj
ízlés szerint: só, őrölt bors, szerecsendió, kakukkfű, bazsalikom
a tepsi kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa
6 adag/3918 kcal, 1 adag/653 kcal

 

 

Elkészítés:

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a kockára vagy csíkokra vágott bacont (sonkát), a felszeletelt gombát, és zsírjára pirítjuk. A penne tésztát sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. Egy tepsit vagy sütőtálat margarinnal kikenünk, beszórjuk zsemlemorzsával, erre rátesszük a tészta felét, melyre a gombás-sonkás ragu fele kerül, majd ezt újra megismételjük. A tejszínbe belekeverjük a lereszelt fokhagymát, parmezánt, keményítőt, és a fűszereket, ráöntjük a tésztára, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. félórát sütjük.