Menü

Legfrissebbek

Sztrapacska

pic

Hozzávalók:

60 dkg burgonya (tisztítva) 
25-30 dkg finomliszt (a burgonya nedvességétől függően)
15 dkg füstölt szalonna
25 dkg juhtúró
1 pohár tejföl

4 adag/3450 kcal, 1 adag/862 kcal

 

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, a liszttel, sóval galuskatésztát keverünk belőle, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Amint feljönnek a víz tetejére, szűrővel kiszedjük, lecsepegtetjük. A szalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük. A pörcöket a szalonnazsírból kiszedjük. A visszamaradt zsírban – ha sok a zsír vegyünk el belőle – a galuskákat megforgatjuk. A sztrapacskát tepsibe szedjük, tetejét a pörccel és a juhtúróval megszórjuk, és forró sütőben átmelegítjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.