Menü

Legfrissebbek

Mákos nudli

pic

Hozzávalók:

1 kg burgonya
kb. 40 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg vaj
20 dkg darált mák
15 dkg porcukor

összesen: 6 adag/4402 kcal, 1 adag/733 kcal

 

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, a megfőtt burgonyákat meghámozzuk, áttörjük. Amikor langyosra hűlt, összegyúrjuk a liszttel, a tojással és egy csipet sóval. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. 1 cm-es csíkokra vágjuk, és a csíkokat 5 cm hosszúságúra daraboljuk, majd a darabokat tenyerünkkel nudlikká sodorjuk. A nudlikat lobogó, sós vízben addig főzzük, míg a víz felszínére nem jönnek. Szűrőkanállal kiszedjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal. megszórjuk a darált mákkal. Óvatosan összerázogatjuk, tálaláskor a tetejét porcukorral gazdagon meghintjük.