Menü

Legfrissebbek

Baconos-gombás fodrosmetélt

pic

Hozzávalók:

20 dkg bacon
40 dkg csiperkegomba
25 dkg fodrosmetélt
1 evőkanál olaj
1 csomó petrezselyem
só, őrölt bors

összesen: 3 adag/2262 kcal, 1 adag/ 752 kcal

 

 

Elkészítés:

A bacont kb. 1 cm széles csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a szalonnát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fedő nélkül zsírjára sütjük. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna sós, és meghintjük őrölt borssal. Közben a fodrosmetéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a gombához adjuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, összeforgatjuk, és 1-2 percig összesütjük.