Menü

Legfrissebbek

Gombás-sonkás-tejszínes trucioli

pic

Hozzávalók:

50 dkg durumtészta (trucioli)
25 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
25 dkg sonka
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olívaolaj
só, bors, oregánó

összesen: 6 adag/2967 kcal, 1 adag/494 kcal


 

Elkészítés:

Az apróra vágott fokhagymát a felhevített olajra dobjuk, csak addig sütjük, amíg a fokhagyma illata érződni kezd. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, borsozzuk, és lefedve párolni kezdjük. Közben a sonkát vékony csíkokra vágjuk, majd a gombához adjuk. Addig pároljuk, amíg a gomba a levét el nem fövi. A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a raguhoz, és besűrítjük vele. A tésztát sós vízben kifőzzük, a tejszínes mártással és reszelt parmezánnal tálaljuk.