Menü

Legfrissebbek

Pasta verde (Zöldtészta)

pic

Hozzávalók:

2 személy részére:
16 dkg farfalle (nyakkendő) tészta
25 dkg zöld kaliforniai paprika
15 dkg halványító zeller
15 dkg cukkini
2 dkg fenyőmag
2 dkg reszelt parmezán
1 evőkanál olíva olaj
néhány levél bazsalikom
só, őrölt bors

1 adag/525 kcal

 

 

Elkészítés:

A paprikát vékony csíkokra, a zellert karikákra, a cukkinit pedig kockákra vágjuk. Az olíva olajon a paprikát pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a cukkinit, mellyel szintén pár percig pároljuk. Végül következik a zellerszár szintén pár percig. Közben a zöldségeket sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk az összevágott bazsalikom leveleket. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és egy-két percig a zöldségekkel összesütjük. Tálaláskor a tésztát szárazon pirított fenyőmaggal és parmezánnal szórjuk meg.