Menü

Legfrissebbek

Bazsalikomos fenyőmagos penne

pic

Hozzávalók:

3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál fenyőmag
½ kg penne tészta
1 csokor bazsalikom (friss vagy mélyhűtött)
3 evőkanál olaj (a mediterrán ízek kedvéért jobb az olíva)
ízlés szerint reszelt sajt

 

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket finomra felaprítjuk, és a felhevített olajon megfuttatjuk. (Vigyázzunk nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz!) Hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, kétszer-háromszor megkeverjük, és a tűzről levesszük. Pár csepp olajon a fenyőmagot megpirítjuk. A penne tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és ráöntjük a fokhagymás-bazsalikomos olajat, és összekeverjük. A tésztát tálra szedjük meghintjük a reszelt sajttal és a pirított fenyőmaggal. Sült csirkével is tálalhatjuk.