Menü

Legfrissebbek

Tortellini sajtmártásban

pic

Hozzávalók:

50 dkg tortellini, amely lehet húsos, sonkás, gombás, stb. 
2 dl tej
2 dl tejszín
4 dkg vaj/margarin
4 dkg liszt
1 tojás sárgája
5 dkg reszelt sajt (ementáli, trappista, eidami, stb.)
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
só, fehér - esetleg fekete - őrölt bors, reszelt szerecsendió

 

Elkészítés:

Először a sajtmártást készítjük el. A felhevített vajon/margarinon a lisztet fehéredésig pirítjuk. A tűzről levéve felöntjük a hideg tejjel és tejszínnel, csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a szerecsendióval. Visszatéve a tűzre, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha mártás sűrűségűvé válik, a tűzről levesszük, belekeverjük a reszelt sajtot, a tojássárgáját és a tejfölt, és visszatéve a tűzre, éppen csak egyet forralunk rajta. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk és kisütjük. A szalonnapörcöt kiszedjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, egy kanálka szalonnazsírral összekeverjük. A torellinit a sajtmártással leöntve, reszelt sajttal és a szalonnapörccel meghintve tálaljuk.