Menü

Legfrissebbek

Tortellini tejszínes-fokhagymás szósszal

pic

Hozzávalók:

50 dkg hússal töltött tortellini
2 dl habtejszín
1,2 dl fehérbor
2 evőkanál olíva olaj
2 dkg vaj
2 evőkanál liszt
3 gerezd fokhagyma
2-3 szál friss kakukkfű (vagy 1 mokkáskanál szárított)
só, bors, reszelt szerecsendió
a tetejére:
5 dkg reszelt sajt
kockázott szalonnapörc

 

 

Elkészítés:

A szószhoz a vajat és olívát felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel, Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát. Mikor megérezzük a foghagyma illatát - a tűzről lehúzva - hozzáadjuk a tejszínt, majd a fehérbort. Ízesítjük sóval, őrölt borssal és reszelt szerecsendióval. A mártást besűrítjük, ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk. A tésztát a zacskón lévő utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük. A szósszal megöntözve tálaljuk, tetejét reszelt sajttal és - aki szereti - kisütött szalonnapörccel hintjük meg.