Menü

Legfrissebbek

Juhtúrós haluska (Bryndzove Halusky)

pic

Hozzávalók:

40 dkg reszelt, levétől kicsavart, burgonya
1 db tojás
kb. 15 dkg liszt
15 dkg juhtúró (bryndza)
15 dkg szalonna
kevés víz
ízlés szerit tejföl, só

 

Elkészítés:

A szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, zsírját leszűrjük. A reszelt burgonyából, tojásból, lisztből sóból és kellő mennyiségű vízzel galuskatésztát készítünk. A tésztát forró, sós vízbe szaggatjuk, és ha feljöttek a víz tetejére kb. 3-4 percig főzzük. Ezt követően leszűrjük, kevés kisütött szalonna zsírral elkeverjük, kizsírozott sütőedénybe tesszük.  Meghintjük az összemorzsolt juhtúróval, megöntözzük tejföllel és megszórjuk a kisütött szalonnapörccel. Előmelegített sütőben kissé összepirítjuk.