Menü

Legfrissebbek

Battenberg szelet

pic

Hozzávalók:

20 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliáscukor
1 tasak sütőpor
20 dkg liszt
3 db tojás
kevés málnaszörp vagy piros ételfesték
40 dkg marcipánmassza (lehetőleg fehér)
baracklekvár

 

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük,  és sütőpapírral bélelünk ki két kb. 10x20 cm-es sütőformát. A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a kristály- és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és habosra kavarjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét megszínezzük kevés málnaszörppel vagy néhány csepp piros ételfestékkel. A fehér tésztát a formába simítjuk, és kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd a színezett tésztával is ugyanígy járunk el. A kihűlt lapokat hosszában kettévágjuk, így kapunk két fehér és két rózsaszín tésztacsíkot. Sakktáblaszerűen összeragasztjuk őket (az enyhén felmelegített) lekvárral, és hogyha összeállt, akkor a külsejét is megkenjük a lekvárral. Folpack között kinyújtjuk a marcipánt, beburkoljuk vele süteményt, és néhány órára  a hűtőbe tesszük.