Menü

Legfrissebbek

Bécsi túrós palacsinta

pic

Hozzávalók:

a palacsintához:
15 dkg liszt
2,5 dl tej
2  evőkanál rum (elmaradhat)
2 evőkanál olaj
2 db tojás
csipet só
a töltelékhez:
25 dkg túró
3 evőkanál vaj
2 db tojás
10 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja
2 evőkanál rum (elmaradhat)
5 dkg mazsola (elmaradhat)
az öntethez:
1 db tojás
3 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tej

 

Elkészítés:

A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük. A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt vajjal kikenjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A maradék vajjal, cukorral és citromhéjjal habosra keverjük a tojások sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd a felvert fehérjével, és hozzáadjuk a mazsolát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsintákat betöltjük és feltekerjük, majd középen kettévágjuk. a vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe. Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára, és forró sütően kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
(http://receptneked.hu/palacsintak/becsi-turos-palacsinta/)