Menü

Legfrissebbek

Lemon curd (Angol citromkrém)

pic

Hozzávalók:

3 db Meyer citrom leve
1 db Meyer citrom héja
10 dkg cukor
2 db tojás
4 db tojás sárgája
10 dkg hideg vaj

 

 

Elkészítés:

Másfél citrom héját lereszeljük, a citromok levét kicsavarjuk, majd a cukorral az  egész tojásokkal és a tojások sárgájával elkeverjük. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett puding sűrűségűre főzzük, majd a kis kockákra vágott vajat egyenként belekeverjük. (Megvárjuk, amíg 1-1 kocka beleolvad, csak ezután adjuk hozzá a következőt.) Szép, selymes krémet kapunk, amelyet pirítósra, piskótára, stb. kenve fogyaszthatunk.
(http://www.limarapeksege.hu/2012/02/meyer-lemon-curd-piskotaban.html)