Menü

Legfrissebbek

Almás táska

pic

Hozzávalók:

a töltelékhez:
4 db savanykás alma
4 evőkanál barna- vagy fehércukor
1 teáskanál fahéj
1/2 citrom leve + reszelt héja
1 késhegynyi szerecsendió (elhagyható)
75 ml víz
1 púpos teáskanálnyi étkezési keményítő
2-3 dkg vaj
a tésztához:
30 dkg finomliszt
4 dkg puha vaj
1 evőkanál cukor
1 mokkás kanál só
1 dl víz
1 evőkanál joghurt
2 dkg vaj
liszt a szóráshoz
a sütéshez:
olaj vagy zsír

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit – a 2 db vaj kivételével - összegyúrjuk, és pihentetés nélkül, kb. 30x30 cm méretű lappá nyújtjuk. A maradék vajjal megkenjük, kevés liszttel megszórjuk, és feltekerjük. Folpackba csavarva kb. 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a vajat egy kis lábosban felolvasztjuk. Hozzáadjuk az almát, cukrot, citromlevet, fahéjat, és 5-6 percig pároljuk. A keményítőt a vízzel elkeverjük, hozzáöntjük az almához, és besűrítjük. Félretesszük hűlni. Az összetekert tésztát középen kettévágjuk, és két kb. 60 cm hosszú és 12 cm széles csíkot nyújtunk belőle. 10 cm-es darabokra vágjuk, és 1-1 púpos evőkanál almatölteléket teszünk rá. Először az ujjunkkal körbenyomkodjuk a tésztát, hogy mindenhol jól zárjon, majd egy villával a széleit is lenyomkodjuk. Az olajat felforrósítjuk kb. 150 fokra, és a táskákat világos barnára sütjük benne. Papírtörlőre szedjük, és porcukorral / fahéjas porcukorral meghintjük.
(http://katarigo.blogspot.de/2016/01/almas-taska-mint-mcdonalds-ban.html)