Menü

Legfrissebbek

Fánk tepsiben sütve

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,7 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
1/2 kávéskanál só
2 db tojássárgája  
a töltelékhez:
sárgabaracklekvár  
a tetejére:
porcukor

 

 

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.

http://citromhab.blogspot.hu/