Menü

Legfrissebbek

Karamell fagylalt

pic

Hozzávalók:

4 + 8 evőkanál cukor
13 dkg aprított dióbél
1 teáskanál étkezési keményítő
1 tojássárgája
1 db tojás
3 dl tej
3 dl habtejszín
1 csipet só

 

Elkészítés:

Habosra keverjük a tojássárgát a tojással, 4 evőkanál cukorral, keményítővel és sóval. Felöntjük a tejjel és simára keverjük. Az aprított dióbelet egy lábosban addig pirítjuk, amíg érezni nem lehet az illatát. Rákanalazzuk a maradék cukrot (8 evőkanál), és addig keverjük, amíg rá nem karamellizálódik a cukor a dióra és egy picit össze nem áll. Ha felolvadt a cukor ráöntjük a tojásos keveréket. Kis kevergetés után fel fog oldódni a karamell. Ha elkészült kihűtjük hideg vízfürdőben. Kemény habbá verjük a tejszínt. Simára keverjük a kihűlt karamellás alappal. Jól zárható dobozba tesszük és elkezdjük fagyasztani. 10 percenként botmixerrel átkeverjük.