Menü

Legfrissebbek

Gyümölcstorta 2

pic

Hozzávalók:

a piskóta tésztához:
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
3 db tojás
1 teáskanál sütőpor
csipet só
a krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg vaj
4 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
kevés vaj a forma kikenéséhez
a tetejére:
tetszés szerinti gyümölcs(ök)
1 tasak tortazselé

 

Elkészítés:

A lisztet a sütőporra és sóval elkeverjük. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. a tojás sárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belevegyítjük a felvert fehérjét. A gyümölcstortaformát vajjal kikenjük, belesimítjuk a piskóta masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni. A krém a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, annyi változtatással, hogy fél liter tej helyett csak 3 dl-t használunk. A vajat habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vanília pudingot. A piskóta tetejére rásimítjuk a vanília krémet, és a gyümölccsel / gyümölcsökkel kirakjuk a tetejét.  A tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a zselét, melyet a gyümölcsökre kanalazunk. A tortát minimum 1 órára a hűtőbe tesszük.