Menü

Legfrissebbek

Citrom-eperhabos piskóta

pic

Hozzávalók:

a piskótához:
5 db tojás
15 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
2 evőkanál olaj
csipet só
az eperkrémhez:
25 dkg eper
1/2 tasak vaníliás pudingpor
2,5 dl Hulala cukrászhab
1 tasak Oetker zselatin fix
a citromkrémhez:
1/2 tasak tejszínízű pudingpor
2,5 dl Hulala cukrászhab
1 tasak Oetker zselatin fix
1 db citrom
a tetejére:
1 marék eper
1 tasak fehér tortazselé



 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, olajat, és végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy kb. 24x36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a piskótamasszát, és megsütjük. Az eperkrémhez az epret leturmixoljuk. A vaníliás pudingot a cukorral, tejjel - a  tasakon lévő  utasítás szerint - megfőzzük, kihűtjük. A citromkrémhez a tejszínpudingot a cukorral, tejjel szintén megfőzzük, kihűtjük. A Hulala habot keményre felverjük. Az eperpürét, a kihűlt vaníliás pudingot, a Hulala felét a zselatin fix-szel habosra keverjük. (Ízlés szerint ízesíthetjük még vaníliával, cukorral.) A tejszínízű pudingot a maradék Hulalával, a citrom reszelt héjával és levével szintén habosra keverjük. (Ízesíthetjük még citromlével vagy cukorral.) A kihűlt piskóta lapra rásimítjuk az eperhabot, majd a süteményt a hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed. Ekkor rákenjük a citromhabot is, majd visszatesszük a hűtőbe dermedni. Amikor mindkét krém kellően megdermedt, a tasakon lévő utasítás alapján elkészítjük a zselét. (A zselé készítésekor folyadékként a víz helyett használhatunk gyümölcs- vagy befőttlevet is.) A díszítéshez az egész epreket szeletekre vágjuk, kirakjuk vele a sütemény tetejét, majd szilikonecset segítségével rákenjük az elkészített tortazselét. Néhány órára visszatesszük a hűtőbe.