Menü

Legfrissebbek

Somlói kocka

pic

Hozzávalók:

a sárga piskótához:
4 db tojás
8 dkg kristálycukor
4 evőkanál víz
10 dkg liszt
1/2 tasak sütőpor
pici só
a barna piskótához:
4 db tojás
8 dkg kristálycukor
4 evőkanál víz
3 dkg kakaópor
7 dkg liszt
1/2 tasak sütőpor
pici só
a vaníliakrémhez:
1/2 tasak vaníliás pudingpor
1 evőkanál kristálycukor
2 dl tej
25 dkg mascarpone
vanília aroma
a csokikrémhez:
1/2 tasak csokoládés pudingpor
1 evőkanál kristálycukor
2 dl tej
1 evőkanál kakaó
25 dkg mascarpone
pici rum (elmaradhat)
a habhoz:
4 dl Hulala hab
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak habfixáló
a csokimázhoz:
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál kristálycukor
kevés víz

 

Elkészítés:

Először szokásos módon elkészítjük a piskótalapokat külön-külön. Majd a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint - csak fele mennyiségből - elkészítjük a vaníliás és a csokoládés pudingot. Amikor a pudingok langyosra hűltek, mindegyiket habosra keverjük a mascarponéval, és a vaníliával, illetve rummal. A kakaós piskótára rákenjük a vaníliás krémet. Erre ráhelyezzük a sárga piskótát, és megkenjük a kakaós krémmel. A Hulalát a vaníliás cukorral keményre felverjük, a sütemény tetejére simítjuk. Az öntethez a cukrot a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezzel a mázzal díszítjük a tejszínhabot. Hűtőbe tesszük, és tálaláskor kockákra vágva szeleteljük.
(a tepsi mérete: kb. 40x28 cm)