Menü

Legfrissebbek

Eperkrémes kocka

pic

Hozzávalók:

a piskótához:
30 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
5 db tojás
1 dl víz
1 dl étolaj
1/2 tasak sütőpor
a krémhez:
30+10 dkg eper
25 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
12 dkg porcukor
2 tasak habfixáló
1 tasak zselatinfix
2 kiskanál citromlé
a tetejére:
2 tasak piros tortazselé
kristálycukor, víz vagy gyümölcs/befőttlé

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vizet és az olajat. A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a sárga habhoz vegyítjük. A piskótamasszát sütőpapírral bélelt - ha van kikapcsolható karimájú - tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez 30 dkg epret botmixerrel pürésítünk. A tejszínhabot a cukorral és a habfixálókkal felverjük. Az eperpürébe belekeverjük a zselatinfixet és a citromlét, végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A tepsit, amiben a piskótát sütöttük kibéleljük folpackkal úgy, hogy az oldalára is jusson. Belehelyezzük a piskótalapot, és rákenjük az eperkrém felét. A maradék 10 dkg epret apróra vágjuk, és a krém tetejére szórjuk. Rákanalazzuk az eperkrém másik felét és elsimítjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, és a kihűlt süteményre öntjük.