Menü

Legfrissebbek

Diós krémes

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
5 db tojás
30 dkg kristálycukor
12 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
16 dkg finomliszt
10 evőkanál víz
a krémhez:
16 dkg darált dió
8 evőkanál tej
16 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
5 cl sütőrum
a mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

 

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg kristálycukorral és 10 evőkanál vízzel. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük. Sütőpapírral bélelt (kb. 20*30 cm-es) tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréses 165 fok) megsütjük. A krémhez a diót a tejben megfőzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk. A megsült tészta tetejét megkenjük a rummal, majd a diókrémmel. Egy-két órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd a langyos mázat a meghűlt diókrém tetején elsimítjuk.