Menü

Legfrissebbek

Narancsos piskótatekercs

pic

Hozzávalók:

piskóta tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
1 mokkáskanál sütőpor
csipet só
a krémhez:
2 db narancs
1 tasak vanília krémpor (Gála főzés nélküli)
3 dkg porcukor
tej
20 dkg vaj/margarin
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét a sóval és a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kikeverjük. A tojássárgákat a  felvert fehérjét összevegyítjük, majd óvatosan, apránként belekeverjük a lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Enyhén nedves ruhára borítjuk a piskótát, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a ruha segítségével feltekerjük. A vajat/margarint a porcukorral kikeverjük. A narancsok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A narancslé mennyiségét tejjel 3 dl-re egészítjük ki, és habosra keverjük a krémporral. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, citromlevet és vaníliás cukrot. A tésztát kitekerjük, megkenjük a narancskrémmel, majd újból összetekerjük. Néhány órára hideg helyre tesszük. Tálaláskor ferdén szeleteljük.