Menü

Legfrissebbek

Málnás tiramisu

pic

Hozzávalók:

24 db babapiskóta
30 dkg málna
25 dkg mascarpone
2 tasak vaníliás cukor
8 dkg porcukor
2 evőkanál kristálycukor
4 db tojás
1/2 db citrom reszelt héja
a szóráshoz:
kakaópor

 

Elkészítés:

A málna felét a 1 dl vízzel, kristálycukorral, citromhéjjal felfőzzük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat a por- és vaníliáscukorral, valamint a mascarponéval habosra kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, melyet óvatosan belekeverünk a mascarponés krémbe. Egy négyszögletes jénai tál alját a málnás szirupba mártott babapiskótával kibélelünk, rászórjuk a maradék málna felét. Rásimítjuk a mascarponés krém felét, majd megint következik az áztatott piskóta, a maradék málna és krém. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, tálaláskor a tetejét kakaóporral szórjuk meg.