Menü

Legfrissebbek

Joghurtos-tejszínes epertorta

pic

Hozzávalók:

a piskótalaphoz:
3 db tojás
7 dkg cukor
5 dkg liszt
2 dkg kakaópor
a krémhez:
15 dkg eper
2 doboz epres joghurt
2 tasak Oetker zselatinfix
4 dl habtejszín
2 tasak habfixáló
10 dkg porcukor
a tetejére és oldalára:
25 dkg eper
1 tasak tortazselé

 

Elkészítés:

A tojásokat feltörjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojás sárgákat és a kristálycukrot robotgéppel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan hozzávegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, aminek az aljára sütőpapírt vagy alufóliát teszünk. (A legegyszerűbb: a forma alját kivesszük, beborítjuk alufóliával, a körben lelógó részt a másik oldalára visszahajtjuk, és így tesszük be a tortakarimába.) A piskótát 180 - légkeveréses 165 - fokon megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és 25 dkg-ot félreteszünk belőle. A habtejszínt robotgéppel kemény habbá verjük – mikor a hab kezd összeállni, akkor szórjuk bele a 2 tasak habfixet – ha kész, felhasználásig hűtőbe tesszük. (A habtejszín mindig hideg legyen, és a robotgépet alacsony fordulatszámra állítsuk.) A maradék 15 dkg epret, gyümölcsjoghurtot, cukrot és a zselatinfixet kézimixerrel pürésítjük. A joghurtos krémhez finoman hozzákeverjük a felvert tejszint. A tortaformát folpack fóliával kibéleljük. A kihűlt tortaalap aljáról a papírt lehúzzuk, a lapot visszahelyezzük a formába. A megmaradt epret szeletekre vágjuk. A forma oldalát eperszeletekkel kirakjuk, majd belesimítjuk a tejszínes joghurt krémet. A megmaradt eperrel pedig a torta tetejét szépen kirakosgatjuk, majd a tortát a hűtőbe tesszük. A tasakon lévő útmutatás szerint elkészítjük a tortazselét és vékonyan bevonjuk vele a tortát. Az elkészült tortát minimum 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a folpack fólia segítségével a tortát a formából kiemeljük, eltávolítjuk a fóliát és úgy szeleteljük fel.