Menü

Legfrissebbek

Kevert mákos citromkrémmel

pic

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
6 dkg rétesliszt
25 dkg cukor
3 db tojás
1,5 dkg vaj
18 dkg darált mák
45 dkg tejföl
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
csipet só
a krémhez:
1 tasak főzésnélküli vaníliás krémpor
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db citrom leve
2,5 dl tej
a szóráshoz:
porcukor

 

Elkészítés:

A liszteket, darált mákot, sütőport, szódabikarbónát, sót összekeverjük. A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a puha vajat. Hozzákeverjük a száraz anyagokat, végül a tejfölt és jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 25x35 cm) öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. félóra alatt készre sütjük. A krémhez a krémport a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, de nem 0,5 dl, hanem csak 2,5 dl tejjel. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a sárgakrémet és a citromlevet. Mikor a tészta teljesen kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a citromkrémmel. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.