Menü

Legfrissebbek

Hartyáni krémes

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 tasak sütőpor
1 db tojás
kevés tej
csipet só
a krémhez:
1 tasak dr. Oetker házi krémes krém
8 dl tej
25 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
1 doboz babapiskóta
rum
a bevonáshoz:
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj


 

Elkészítés:

A lisztet, a sütőporral, porcukorral, kakaóporral, sóval elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, és annyi tejet adunk hozzá (kb. 0,5 dl), hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 25x30 cm-es lapot nyújtunk belőle. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a tésztalapokat előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 8-10 perc alatt egyenként kisütjük. (A megsült lapokat hagyjuk a sütőpapíron kihűlni, de egy késsel/spatulával még melegen válasszuk el a tészta alját a papírtól. (A lapokkal óvatosan bánjunk, mert könnyen törnek.) Amíg a tészta hűl, a krémes krémporból és a tejből - a használati utasítás szerint - elkészítjük a krémet. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk krémes krémet. A tepsibe visszatesszük az egyik tésztalapot - a legjobb hozzá a szétcsatolható kerettel ellátott szögletes tepsi, de bármilyen magasabb falu tepsi megteszi -, és megkenjük a krém felével. A krém tetejét babapiskótával kirakjuk. A piskótákat jó alaposan átkenjük rummal, rásimítjuk a maradék krémet, és befedjük a másik tésztalappal. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük, és másnap, amikor már kissé megpuhult, hosszúkás szeletekre vágjuk.