Menü

Legfrissebbek

Epermisu

pic

Hozzávalók:

A sziruphoz:
10 dkg. cukor
2 dl. víz
2 db. citrom
A krémhez:
30 dkg. marscarpone krémsajt
50 dkg. eper
20 dkg. fehér csokoládé
1 dl. tejszín

40 db. babapiskóta
30 dkg. eper (szóráshoz)
cukrozatlan kakaópor, vagy tejszínhab

 

Elkészítés:

Először a szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábasba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor elolvad. A citromok héját lereszeljük, beleszórjuk a szirupba, és hozzáadjuk a citromok kifacsart levét. A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, és felaprítva összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a vízgőzön megolvasztott fehércsokit. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszínt. Egy kb. 20x30 cm-es tálba lerakunk egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenünk egy kis krémet, amit megszórunk apróra vágott eperrel. Addig folytatjuk a babapiskóta, krém, eperdarabok rétegezését, ameddig csak van miből. A vége mindig a krémréteg legyen, hogy a rászórt kakaópornak legyen mihez tapadnia. Kakaópor helyett tejszínhabbal is díszíthetjük. Néhány órát, vagy akár egy éjszakán át, hűtőben hűtjük.