Menü

Legfrissebbek

Citromos tiramisu

pic

Hozzávalók:

25 dkg babapiskóta
1 db nagy citrom
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
5 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor

 

Elkészítés:

5 dkg kristálycukorból, 3 dl vízből, fél citrom levéből szirupot főzünk. A jól lehűtött tejszínt kemény habnak felverjük, a mascarponét elkeverjük a citrom másik felének a levével és kb. 5 dkg porcukorral, hozzákeverjük a tejszínt és a citrom lereszelt héját. A babapiskótákat megmártjuk a szirupban, egy nagyobb tál vagy 4 kehely aljára rétegezzük, és megkenjük a krém egyharmad részével. Újabb réteg piskótára újra krémet helyezünk, majd mártott piskótát, végül megint krémet. Minimum 5 órán át hűtjük, hogy összeérjen a desszert.

(Meglepetés recept)