Menü

Legfrissebbek

Citromos szelet

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
30 dkg liszt
3 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás
3 evőkanál tej
1 tasak sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
a krémhez:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
0,5 l tej
10 dkg liszt
1,5 db citrom leve
1 db citrom reszelt héja
1 kiskanál vanília aroma
a szóráshoz:
porcukor

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 cipóba osztjuk. A cipókat egyesével vékonyra kinyújtjuk, és egy vajazott, lisztezett tepsi hátoldalán, 180 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük. (kb. 6-8 perc) A krémhez a vajat a porcukorral, citromhéjjal, citromlével és a vaníliával habosra kikeverjük. A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre felfőzzük. (Én mikróban szoktam készíteni.) Ha kihűlt, a vajas krémhez adjuk, és ismét habosra keverjük. A lapokat a krémmel megtöltjük, de csak másnap szeleteljük, addigra a tészta megpuhul. Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk.