Menü

Legfrissebbek

Meggyes-mascarponés pohárkrém

pic

Hozzávalók:

25 dkg mascarpone krémsajt
1,5 dl tejszín
30 dkg magozott meggy (lehet fagyasztott is)
6+1 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A magozott meggy felét turmixszoljuk. A tejszínt kemény habbá verjük. 5 dkg mascarponét a vaníliás cukorral és az 1 dkg porcukorral krémesre kikeverjük, majd óvatosan hozzáadunk két evőkanál tejszínhabot. A maradék 20 dkg krémsajtot a porcukorral és a meggypürével jól elkeverjük, majd szintén óvatosan belevegyítjük a megmaradt tejszínhabot. A poharak aljára elosztjuk a vaníliás krémet, majd rárakosgatjuk a maradék magozott meggyet, végül a meggypürés krémet. Hűtőbe tesszük, tálaláskor a tetejét tejszínhabbal és egy-egy meggyszemmel díszítjük.