Menü

Legfrissebbek

Túrós pite 2

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
40 dkg liszt
4 db tojás sárgája
15 dkg zsír vagy margarin
15 dkg cukor 
1 tasak sütőpor
2 dl tejföl
a krémhez:
50 dkg túró
4 db tojás fehérje
1 db citrom leve
20 dkg cukor
1 evőkanál búzadara
a szóráshoz:
porcukor

 

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és két cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet.  A négy tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cukorral és citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot, nehogy összetörjön. Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk a búzadarával, rásimítjuk a túrótölteléket, a tetejére rányújtjuk a második lapot, és megszurkáljuk villával. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirosodik. Ha kihűlt felszeleteljük és meghintjük porcukorral.