Menü

Legfrissebbek

Lajcsi szelet

pic

Hozzávalók:

A tésztához:
45 dkg. liszt
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz 
2 db. tojás
20 dkg. porcukor
5 dkg. vaj
2 kávéskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
1 csg. puncs pudingpor
1 csg. vanília pudingpor
6 dl. tej
25 dkg. margarin
2o dkg. porcukor
1 tábla tortabevonó

 

Elkészítés:

A tésztához szükséges alapanyagot - a liszt kivételével - belemérjük egy edénybe, és gőz fölött kb. 3 percig kavarjuk.  Utána levesszük a tűzről, és összedolgozzuk a liszttel. Három cipóba osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtva, kizsírozott, kilisztezett tepsin megsütjük. A töltelékhez a pudingport  3 – 3 dl tejjel külön-külön megfőzzük, amíg kihűl, a margarint a cukorral habosra kikeverjük.  A vajkrémet megfelezzük, és a pudingokhoz keverjük. Az alsó tésztalapot a puncskrémmel megkenjük, ráhelyezzük a következő lapot, melyet a vaníliakrémmel kenünk meg. Majd a harmadik lap következik, amit az olvasztott tortabevonóval öntünk le. Hideg helyen – legalább 1 napig – pihentetjük, csak azután szeleteljük fel.