Menü

Legfrissebbek

Meggyes kocka

pic

Hozzávalók:

A tésztához:
10 dkg. Rama margarin
1 db. tojás
egy csipet  sütőpor és só
20 dkg. finomliszt
8 dkg. porcukor
A töltelékhez:
25 dkg. kimagozott meggy
2 pohár tejföl
3 evőkanál kristálycukor
3 dl. tej
1 csomag vaníliás pudingpor
Az öntethez:
2 csomag tortazselé
0,5 liter meggykompót lé vagy meggylé
6 evőkanál kristálycukor (illetve annyi lé és cukor, amennyit a tortazselé tasakján lévő elkészítési útmutató előír)

 

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, és kikent sütőlapra tesszük. Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és kockára vágva tálaljuk.