Menü

Legfrissebbek

Sárgarépás narancskrémes cupcake

pic

Hozzávalók:

száraz anyagok:
15 dkg liszt
3 dkg darált dió
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
reszelt narancshéj
csipet só
nedves anyagok:
2 db tojás
10 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl tejszín
10 dkg reszelt sárgarépa
1 db reszelt alma
1/2 fiola narancsaroma vagy egy kiskanál vanília aroma
a krémhez:
20 dkg mascarpone
10 dkg vaj
1 teáskanál narancs- vagy vaníliaaroma
6 dkg porcukor
1 db narancs reszelt héja
1 evőkanál citromlé
a díszítéshez:
csokidrazsé, marcipán (esetleg cukormáz)

.

Elkészítés:

Összekeverjük a szárazanyagokat, majd egy másik tálban a cukrot a tojásokkal kikavarjuk, majd hozzáadjuk a többi nedves hozzávalót. Végül a száraz és nedves anyagokat összekeverjük, és egy papirkapszlikkal kibélelt 12 db-os muffinsütőbe kanalazzuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A krém hozzávalóit habosra kikeverjük. A kihűlt muffinok közepét karalábévájóval kivájjuk, és habzsák segítségével a krémmel megtöltjük. Díszíthetjük csokidrazséval megszórt krémrózsával, illetve marcipánból (fondantból) készített borítással és "sárgarépákkal".