Menü

Legfrissebbek

Joghurtkrémes gyümölcstorta

pic

Hozzávalók:

a piskótatésztához:
3 db tojás
2 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
7 dkg vaj
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
csipet só
a krémhez:
15 dkg natúr joghurt
2 dl Hulala cukrászhab
1 kiskanál narancs vagy vanília aroma
1 tasak Oetker zselatinfix
5 dkg porcukor
a díszítéshez:
2 evőkanál málna/eper lekvár
1 db banán
1 db kivi
1 marék málna (lehet fagyasztott is)
1 tasak átlátszó gyümölcszselé

.

Elkészítés:

A piskótatésztához a tojásokat, kristálycukrot, lisztet, vaníliás cukrot, sütőport és a sót habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott, de már langyosra hűlt vajat. A tésztamasszát egy kivajazott-lisztezett, kb. 26 cm átmérőjű gyümölcstorta formába öntjük, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. (kb. 15 perc) Közben elkészítjük a joghurt krémet: a Hulala-t kemény habbá verjük, félretesszük. A joghurtot a narancs/vanília aromával és a zselatinfix-szel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és azzal is habosra keverjük. Apránként óvatosan összevegyítjük a habbal. A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a narancshabos krémet. Feldíszítjük a gyümölcsökkel, és az utasítás szerint elkészített zselével a torta tetejét bevonjuk.