Menü

Legfrissebbek

Salzburgi galuska

pic

Hozzávalók:

2 db tojás
1 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor
1 kiskanál vaníliás cukor
csipet só
a kenéshez és szóráshoz:
vaj/margarin, porcukor

.

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a liszttel, vaníliás cukorral és sóval jól kikeverjük. A tojásfehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá felverjük. A két masszát nagyon óvatosan, hogy a habot ne törjük, összevegyítjük. Egy sütőtálat vajjal kikenünk, és nagyobb kanállal négy galuskát szaggatunk a bele. Előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük, amíg szépen feljönnek, és aranybarnára sülnek. (A sütőt tilos kinyitni!) Tetejüket porcukorral meghintve, azonnal tálaljuk.