Menü

Legfrissebbek

Tepsis raffaello

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
6 db tojásfehérje
10 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
15 dkg kókuszreszelék
a krémhez:
6 db tojássárgája
1 tasak vanília pudingpor (főzős)
4 dl tej
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 evőkanál kókusz aroma (elhagyható)
a szóráshoz:
5 dkg kókuszreszelék

.

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a lisztet és a kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt kb. 26x36 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) sütőben kb. 15 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. A tojássárgákat a pudingporral és a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük, és ízesítjük a kókuszaromával. A tésztát a krémmel megkenjük, tetejét 5 dkg kókuszreszelékkel meghintjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük és szeletekre vágva tálaljuk. (Fokozva az élvezeteket mindegyik szelet tetejére egy-egy pörkölt mandula vagy mogyorószemet is tehetünk.)