Menü

Legfrissebbek

Piskóta tortalap

pic

Hozzávalók:

12,5 dkg liszt
12,5 dkg kristálycukor
12,5 dkg vaj
1 tasak vaníliás cukor
2 db tojás
1/2 teáskanál sütőpor
1 db kisebb citrom reszelt héja
csipet só

.

Elkészítés:

A vajat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és ezzel is jól kikeverjük. A lisztet a sütőporral, sóval, valamint a reszelt citromhéjjal elvegyítjük, és ezt is alaposan elkeverjük a vajas masszával. A tésztát sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe (kb. 12x24 cm) simítjuk, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben megsütjük. Amikor a tészta kihűlt, kettőbe vágjuk és tetszőleges krémmel, vagy lekvárral megtöltjük. (Ez az alap bármilyen formatorta készítéséhez felhasználható, természetesen a mennyiségek szükségszerinti, arányos növelésével.)