Menü

Legfrissebbek

Kinder Paradiso

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
10 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
10 dkg vaj
15 dkg cukor
4 db tojás
1/2 tasak sütőpor
1/2 db citrom reszelt héja
csipet só
a krémhez:
2.5 dl tej
5 dkg liszt
6 dkg cukor
25 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor
2 dl tejszín
1 fiola narancs aroma vagy felnőtteknek 2 kanál tripe sec likőr
1/2 db citrom reszelt héja
2 kiskanál zselatin kevés vízben felmelegítve
csipet só
a szóráshoz:
porcukor

.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, keményítőt és a sütőport átszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral, vajjal, sóval habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztamasszához keverjük. (Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel lazíthatjuk.) Sütőpapírral bélelt, kb. 20*30 cm-es tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a kristály- és vaníliás cukrot, a lisztet és a sót. Folyamatosan kevergetve krémet főzünk belőle, és kihűtjük. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a feloldott zselatint, majd a mascarponét, citromhéjat, ízesítjük a narancs aromával/triple sec-kel. Végül lazán belekeverjük a felvert tejszínhabot. A kihűlt piskótatésztát vízszintesen kettévágjuk, rákenjük a krémet, befedjük a másik piskótalappal, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük. Hosszúkás szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.