Menü

Legfrissebbek

Kókuszos-grízes morzsakocka

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg Ráma sütőmargarin
10 dkg porcukor
1 db tojás sárgája
1-2 evőkanál tejföl
1 db citrom reszelt héja
1 kiskanál vaníliás cukor
1 mokkáskanál sütőpor
csipet só
a grízhez:
1 l tej
20 dkg búzadara
5 dkg vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
a kenéshez:
15 dkg sárgabaracklekvár

.

Elkészítés:

A lisztet a porcukorral összekeverjük, majd a hideg margarinnal az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Ezután összegyúrjuk a tojássárgájával, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható linzertésztát kapjunk. Felhasználás előtt 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük. A hűtőből kivéve a tészta felét vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy magas falú tepsit. 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük. A tejet felmelegítjük, és habverővel állandóan kevergetve hozzáadjuk a búzadarát. Pár perc múlva, ha a búzadara eléggé megdagadt, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Miután kissé kihűlt, a grízes krémet áthalmozzuk a megsült linzertésztára, majd megkenjük a baracklekvárral. A sütőt mérsékeljük 180 fokra. A baracklekvárra reszeljük a maradék hideg linzertésztát, és a sütőbe téve, 35-40 perc alatt készre sütjük.
(Meglepetés recept)