Menü

Legfrissebbek

Piskóta csokiöntettel

pic

Hozzávalók:

6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt (az egyharmada lehet étkezési keményítő is)
1 db citrom reszelt héja
2 zacskó csokoládéöntetpor
tej amennyi az öntetpor elkészítéséhez szükséges
díszítéshez: tejszínhab

 

Elkészítés:

A tojásokat megmossuk, a sárgáját a fehérjétől külön választjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, és azzal is jól elkeverjük.  A tojásfehérjéket keményre felverjük,  kb. két-három evőkanálnyit a tojássárgákhoz teszünk, alaposan összekeverjük, hogy a sárga krém állaga hígabb legyen.  Beleszórjuk a reszelt citromhéjat, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön, hozzávegyítjük a maradék tojásfehérjét. A sütőformát vagy kisebb tepsit sütőpapírral kibéleljük – ha szilikonformánk van, azt nem kell – és beleöntjük a piskótamasszát. 180°-os (légkeveréses 165°) sütőben tűpróbáig sütjük. (Ha a beleszűrt tűre már nem ragad massza, akkor elkészült.) A formában vagy a tepsiben hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd deszkára borítjuk, és ha használtunk, lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt.  Közben a zacskón lévő előírás szerint elkészítjük a csokiöntetet. A kihűlt piskótát kockára vágjuk, megöntözzük a csokisodóval és tejszínhabbal tálaljuk. Aki szereti az öntetbe egy kevés rumot, vagy rumaromát is tehet.