Menü

Legfrissebbek

Gyümölcsös túrótorta

pic

Hozzávalók:

a piskótaalaphoz:
3 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
a krémhez:
25 dkg túró (krémes állagú)
25 dkg mascarpone
12 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor vagy 1 kiskanál vanília aroma
1 db citrom reszelt héja és leve
2 kiskanál zselatinfix
3 evőkanál málna- vagy eperlekvár
a tetejére:
20 dkg az évszaknak megfelelő gyümölcs (eper, málna, barack stb.)
1 tasak tortazselé


 


 

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Egy kb. 18 cm-es tortaforma alját papírral kibéleljük, beleöntjük a piskótamasszát, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben megsütjük. A mascarponét a por- és vaníliás cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal jól kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, végül a citromlében elkevert zselatinfixet. A tortakarika oldalát sütőpapírcsíkkal kibéleljük, belehelyezzük a piskótalapot, megkenjük a lekvárral, majd rásimítjuk a túrókrémet. Fél órára a hűtőbe tesszük. A gyümölcsöt a torta tetején szépen elrendezzük, és bevonjuk az utasítás szerint elkészített tortazselével. Tálalás előtt a tortát a karikából kiemeljük, oldalát szeletelt mandulával, vagy kissé megpirított kókuszreszelékkel díszíthetjük.