Menü

Legfrissebbek

Túrós-joghurttorta

pic

Hozzávalók:

a tésztaalaphoz:
30 dkg vajas keksz
15 dkg olvasztott vaj/margarin
1 kiskanál olaj
a krémhez:
6 pohár natúr joghurt (Actívia krémes)
25 dkg tehéntúró
1 db citrom
2 tasak zselatinlap (Oetker 6 db-os)
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
0,5 dl triple sec vagy limoncello likőr
4 dl habtejszín
néhány szem eper
a tetejére:
5 db kiwi
kb. 10 dkg eper
1 tasak színtelen tortazselé (Oetker főzés nélküli)
1 dl habtejszín
1 kiskanál porcukor
1/2 tasak habfixáló
16 szelet

 

 



Elkészítés:

Egy kb. 26 cm tortakarikát folpackkal bevonunk, és egy olajjal kikent tortatálra helyezzük. A kekszet aprítógéppel összedaráljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat/margarint, jól összegyúrjuk, a tortakarikába nyomkodjuk, és amíg a krémet elkészítjük, hideg helyre tesszük.  A zselatinlapokat vízbe áztatjuk, a joghurtot, túrót, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vaníliás és porcukrot összeturmixoljuk. A zselatinlapokat kinyomkodjuk és a likőrrel elkeverve olvadásig főzzük. A hőkiegyenlítés miatt, kevés hideg joghurtos-túrókrémmel elkeverjük, majd az egészet a krémbe keverjük és szintén a hűtőbe tesszük. 4 dl tejszínt kemény habbá verünk, és óvatosan a krémhez adjuk. Az így elkészült krém felét a kekszes alapra simítjuk, megszórjuk szeletekre vágott eperrel, befedjük a maradék krémmel, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a torta tetejét kiwikarikákkal és eperszeletekkel díszítjük. A tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a zselét, mellyel bevonjuk a torta tetejét. Ismét hűtjük. Tálalás előtt, a maradék 1 dl tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, és habzsák segítségével díszítjük vele a tortát.