Menü

Legfrissebbek

Túrógaluska

pic

Hozzávalók:

50 dkg félzsíros tehéntúró
8 dkg búzadara
3 db tojás
csipet szódabikarbóna
csipet só
8 dkg zsemlemorzsa
6 dkg vaj
1 pohár tejföl
porcukor
4 adag

 


Elkészítés:

A tehéntúrót a tojások sárgájával, botmixerrel krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, és apránként a búzadarát. Végül óvatosan elkeverjük a felvert tojásfehérjével. Minimum egy órára a hűtőbe tesszük, hogy a búzadara kellően megpuhuljon. A vajon a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, és a túrós masszából, két kanál segítségével, galuskákat szaggatunk bele. Mielőtt szűrőlapát segítségével kiemelnénk a galuskákat, célszerű egyet kettévágni, és megnézni, hogy teljesen átfőtt-e. A galuskákat a zsemlemorzsába forgatjuk, és forrón, tejföllel - esetleg gyümölcsszósszal -meglocsolva, porcukorral meghintve tálaljuk.