Menü

Legfrissebbek

Sári mézes

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg zsír
1 db tojás
20 dkg porcukor
3 evőkanál tej
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
a krémhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
6 dkg liszt
0,5 l tej
kb. 24 szelet

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, három részre osztjuk, és egy félórát pihentetjük. A lapokat kinyújtjuk, és - külön-külön - egy kb. 30x25 cm-es zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán megsütjük.  A krémhez a tejet, lisztet, vaníliás cukrot simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd apránként beledolgozzuk a kihűlt tejkrémet. A tésztalapokat a krémmel megtöltjük. A tetejét csokimázzal vonjuk be, de máz nélkül, porcukorral meghintve is tálalható. (Csak másnap szeleteljük fel, mivel addigra a mézes tészta kellően megpuhul.)