Menü

Legfrissebbek

Tiramisukrém szelet (tojás nélkül)

pic

Hozzávalók:

kb. 20 db babapiskóta
50 dkg mascarpone
12 dkg porcukor
2 dl feketekávé
5 dl habtejszín (President 32 %-os)
2 tasak habfixáló
4 lap zselatin
0,6 dl amaretto likőr
1 kiskanál vanília kivonat
1 evőkanál kakaópor
kb. 12 szelet/4710 kcal., 1 szelet/392 kcal


 

Elkészítés:

Lefőzzük a kávét, és hozzáadunk 1 evőkanál amarettó likőrt. A tejszínt a két tasak habfixálóval, valamint 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét a maradék amarettóval, porcukorral, valamint a vanília kivonattal kikeverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. A mascarpone krémbe belekeverjük a langyos zselatint, és óvatosan hozzávegyítjük a tejszínhabot. Egy gyümölcskenyérformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a fólia a szélein lelógjon. Az aljára mascarpone krémet simítunk kb. 2-3 cm vastagságban. A piskótákat a likőrös kávéban megmártjuk, és a krém tetejére rakosgatjuk. Ezután ismét krém, majd piskótaréteg következik. A tetejére rásimítjuk a maradék krémet, ráhajtjuk a lelógó fóliát, és néhány órára - de legjobb egész éjszakára - a hűtőbe tesszük. A formából kiborítva, a fóliát óvatosan lehúzzuk, majd a tetejét kakaóporral meghintjük, és szeletekre vágva tálaljuk.